Unde publicam un advertorial?

Un advertorial dupa ce e creat are nevoie sa fie clasificat si postat astfel incat sa ajunga la publicul tinta. Evident ca nu pot avea un articol despre vanzarea sosetelor pe un site cu articole de pescuit. Un advertorial trebuie sa para “de-al casei”. Sa se integreze in publicatia unde va fi postat, iar stilul de redactare sa fie unul care-i permite integrarea in pagina respectiva. Nu pot scrie in diverse jargoane un advertorial si ulterior sa-l postez pe site-ul Academiei romane. Asta ar insemna practic sa-mi afectez singur credibilitatea in fata publicului tinta.

Chiar daca avem de scris 10 advertoriale pe aceeasi tema ideea e ca fiecare sa fie conceput individual pentru publicatia unde va urma sa apara. Tocmai aici sesizam foarte bine diferenta dintre o reclama si un advertorial. Ambele vand. Prima repetitiv, manipuland publicul printr-un slogan, logo sau o imagine, iar cel de-al doila prin comunicare si creativitate.

Ca si caracterele, stirile sunt impartite in categorii: cele hard si cele soft. Probabil mai vizionati din cand in cand jurnalul de seara. Se incepe cu o stire de bomba, ulterior doua, trei subiecte care mentin tonul, iar pe final tot ce inseamna entertainment. Exact la fel e si-n cazul advertorialelor.

SEO

Cele hard au o anumita forma si un anumit stil de promovare al produsului sau al serviciului, iar cele soft se axeaza in primul rand pe companie si pe informatii ce vin din interior; pareri ale specialistilor companiei cel mai adesea.

Recomandarea mea e sa imbinati agresivitatea cu “mangaierile”. Balansul e cel mai important. Daca promovam prea mult companie alteram credibilitatea produselor. In caz contrar ridicam semne de intrebare atat pentru companie cat si pentru produse.

Si indiferent ce scriem cel mai important e unde publicam. Scopul unui advertorial e sa identifice publicul tinta si sa-i transmita mesajul. Din acest motiv unele campanii nu au succesul mult asteptat. Companiile ofera servicii de calitate, produsele sunt bune, dar marketingul si promovarea se impotmolesc pe la mijlocul drumului catre client.

Acest articol a fost publicat în Informatii Advertoriale. Salvează legătura permanentă.

17 răspunsuri la Unde publicam un advertorial?

 1. Cristina Cuta spune:

  Cele mai bune informatii oferite !

 2. Gabriel Dorobantu spune:

  Este un mijloc foarte interesant de publicitate si de stimulare a vanzarilor. Este important ca acestea sa fie foarte bine scrise pentru a capta interesul.

 3. greta carmen spune:

  o idee buna

 4. danyboy spune:

  foarte bun siteul si chiar foarte explicit

 5. Alexandru Hanta spune:

  Un articol interesant si educativ in acelasi timp!.

 6. Estera spune:

  asa este „indiferent ce scriem cel mai important e unde publicam.”

 7. Camy spune:

  Foarte util si pe inteles, felicitari pentru articol!

 8. Galatescu Maria spune:

  Imi place acest blog. Articolul acesta ne ofera multe informatii folositoare.

 9. viorel daniel bogorodita spune:

  acest articol este foarte interesant prin continut si prin modul cum explica exact lucrurile de care avem nevoie .recunosc nu cunosteam siteul insa dupa ce l-am descoperit mi am dat seama ca este foarte interesant si poti invata multe lucruri tineti-0o tot asa

 10. gioni spune:

  un sat foarte folositor si educativ cum si unde putem posta pe bloguri

 11. vasile varzaru spune:

  Un artcol care prezinta la obiect cerintele publicarii unui advertorial.

 12. Sergiu Onofrei spune:

  Un mod interesant de a ne arata cum se scrie un advertorial profesionist !

 13. predescu alina spune:

  Superb,multumim de informatii. Care sunt foarte utilepentru bloggeri.

 14. virgil spune:

  Un site foarte interesant si util.

 15. Ganea spune:

  Foarte misto si foarte interesant acest site!! Bravo si tineti-o tot asa!!

 16. Andron spune:

  Interesant articol. Trebuie de citit si informat.

 17. Nitu Andreea spune:

  Un articol interesant. Mutumesc pentru informatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *