Unde publicam un advertorial?

Un advertorial dupa ce e creat are nevoie sa fie clasificat si postat astfel incat sa ajunga la publicul tinta. Evident ca nu pot avea un articol despre vanzarea sosetelor pe un site cu articole de pescuit. Un advertorial trebuie sa para “de-al casei”. Sa se integreze in publicatia unde va fi postat, iar stilul de redactare sa fie unul care-i permite integrarea in pagina respectiva. Nu pot scrie in diverse jargoane un advertorial si ulterior sa-l postez pe site-ul Academiei romane. Asta ar insemna practic sa-mi afectez singur credibilitatea in fata publicului tinta.

Chiar daca avem de scris 10 advertoriale pe aceeasi tema ideea e ca fiecare sa fie conceput individual pentru publicatia unde va urma sa apara. Tocmai aici sesizam foarte bine diferenta dintre o reclama si un advertorial. Ambele vand. Prima repetitiv, manipuland publicul printr-un slogan, logo sau o imagine, iar cel de-al doila prin comunicare si creativitate.

Ca si caracterele, stirile sunt impartite in categorii: cele hard si cele soft. Probabil mai vizionati din cand in cand jurnalul de seara. Se incepe cu o stire de bomba, ulterior doua, trei subiecte care mentin tonul, iar pe final tot ce inseamna entertainment. Exact la fel e si-n cazul advertorialelor.

SEO

Cele hard au o anumita forma si un anumit stil de promovare al produsului sau al serviciului, iar cele soft se axeaza in primul rand pe companie si pe informatii ce vin din interior; pareri ale specialistilor companiei cel mai adesea.

Recomandarea mea e sa imbinati agresivitatea cu “mangaierile”. Balansul e cel mai important. Daca promovam prea mult companie alteram credibilitatea produselor. In caz contrar ridicam semne de intrebare atat pentru companie cat si pentru produse.

Si indiferent ce scriem cel mai important e unde publicam. Scopul unui advertorial e sa identifice publicul tinta si sa-i transmita mesajul. Din acest motiv unele campanii nu au succesul mult asteptat. Companiile ofera servicii de calitate, produsele sunt bune, dar marketingul si promovarea se impotmolesc pe la mijlocul drumului catre client.

Acest articol a fost publicat în Informatii Advertoriale. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *