Obiectivul Advertorialelor

Obiectivul unui advertorial trebuie sa fie bine definit. In primul rand printr-un advertorial practic formezi o legatura cu utilizatorul. Il lasi sa te cunoasca mai bine ca si companie, il lasi sa-ti cunoasca produsele si sa prinda incredere in tine. Printr-un astfel de text, legatura cu clientul iti poate aduce sau nu profit.
Un advertorial pe langa faptul ca trebuie sa fie obiectiv, o nota de subiectivitate ii poate plusa valoarea. Clientul cumpara cand se identifica cu produsul sau serviciul cumparat. Astfel ca prima oara ii trebuie identificata nevoia.

Ulterior trebuie mizat pe profesionalismul companiei, calitatea produselor si empatizarea cu utilizatorul. Nimeni nu va cumpara un produs daca nu are garantia ca e cel mai bun din clasa lui. Ca exemplu sa luam un televizor: sunt cele smart, cele non-smart, lcd, plasme, led etc. Ca si client daca nu-mi permit un smart imi voi cumpara cel mai bun tv non smart adaptat bugetului meu. Pentru asta voi face research, voi citi pareri si ma voi informa asupra tuturor produselor companiei respective. Evident ca voi da peste advertoriale online. Le citesc cu placere daca acestea reusesc sa raspunda intrebarilor mele, dar cu siguranta nu voi citi un articol ce-mi promite savana in propriul apartament la o diagonala de 40 cm. De asemenea nici un text plin de laude la adresa unui produs nu ma va convinge. E important sa existe un balans de promovare. Mizam pe aspectele pozitive si le voalam subtil pe cele negative, dar nu le omitem. Advertorialele vin ca o completare a unui proces de vanzare. Trebuie sa ofere informatii concrete si sa ii evidentieze clientului de ce trebuie sa aleaga produsul prezentat si nu altul.

Overhead View Of Businesspeople Working At Office Computer

De asemenea o alta caracteristica a advertorialelor e ca acestea pot fi de un real ajutor atunci cand vine vorba de promovarea unui marketing sanatos. Inainte de o lansare propriu-zisa, seminariu, targ sau concert e normal sa-l promovam agresiv in media virtuala. Un mic spoiler alert e mereu bine venit atunci cand e facut cum trebuie.

Acest articol a fost publicat în Informatii Advertoriale. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *