Lucruri de care trebuie sa tii cont cand deschizi un blog

Atunci cand vrei sa-ti faci un blog ar trebui sa iei in considerare mai multi factori.

De ce vrei sa scrii? O vei face constant? E o stare de moment? Ai ce scrie? Vrei sa bati campii cu gratie sau fara directie?

In primul rand alege un nume sugestiv pentru tine. La un moment dat daca vei fi constant poate numele tau va avea ceva de spus in blogosfera si nu stiu cat de sugestiv ar fi un nume gen: la cules porumb.com.

Gandeste-te daca vrei sa-ti cumperi un domeniu sau initial sa scrii pe o platforma de blogging gratuita. Ai multiple optiuni: wordpress, blogspot, tumblr etc. Eu personal prefer wordpress. Mi se pare cea mai bine optimizata si e destul de prietenoasa in momentul in care vine vorba de a personalize o tema.

Da, tema este destul de importanta. Chiar daca unii cred ca aspectul e irelevant si continutul e cel care determina tot succesul, eu tin sa te asigur ca nu e asa. Sa fim seriosi, eu n-as manca ceva daca arata prost in farfurie. Cam asa si cu bloggingul. Alege un fundal deschis la culoare si ai grija si de ochii celor care te citesc. Din principiu nu cintesc bloguri pe fundaluri inchise. Imi obosesc ochii groaznic. Acum ca veni vorba de continut. Sa nu-ti imaginezi ca daca ai o casa frumos decorata, dar frigiderul e gol, oaspetii vor zabovi la tine. Scrie articole bune, continutul ai grija sa fie original si axeaza-te pe o nisa sau pur si simplu fii un generalist.

Lucruri de care trebuie sa tii cont cand deschizi un blog

Vrei sa comunici cu ceilalti? Sau vrei sa ai un jurnal online? In primul caz cumpara-ti un caieti si scrie acolo. In cel de-al 2-lea poarta o conversatie cu cei care te citesc. Daca tot iti deschizi un blog pai scrie. Nu o data pe an. Bine, nici Roma nu a fost ridicata intr-o zi, dar succesul nu vine cu un articol scris la un deceniu. Incearca sa ai o constanta in scriere. O data pe saptamana, de doua ori, de ori de cate ori poti etc.

Asteapta-te sa nu ai cititori din prima zi. Nu dispera! Vor veni. Poate nu in prima zi, poate nu atat de multi pe cat iti doresti tu, dar cu timpul se vor aduna. Tine doar de rabdare.

Acest articol a fost publicat în Informatii Blogger. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *