Ce este un advertorial

Unii dintre voi deja sunteti familiarizati cu termenul de “advertorial”. Unora va suna familiar cuvantul, dar cu toate acestea inca intampinati probleme in a intelege sensul acestuia. Ca sa ne intelegem: advertorialul nu este doar un text publicitar. Acesta imbina promovarea cu textul jurnalistic.

Devine tot mai suparator sa clickuim bannere online si uneori ne mai alegem si cu o frumusete de virus care provoaca leziuni sistemului de operare. Totusi citim cu placere un articol care “vorbeste” pe limba noastra. Traim intr-o societate care incurajeaza consumul, dar refuzam sa consumam mistere. E normal sa ne dorim informatii, sa stim pe ce dam banii si sa-i investim in ceva util.

De la o tara la alta modalitatile de scriere ale unui advertorial difera pe alocuri, dar continutul e mereu acelasi. In unele state se cere o mentiune care sa ateste ca articolul e creat in scop publicitar, in altele nu. Fiecare modalitate de abordare a unui advertorial are avantajele si dezavantajele ei.

blog-seo

Ideea de baza a unui advertorial e ca acesta trebuie sa convinga. Ca dai cu un produs/serviciu de pamant sau ca-l ridici pe un piedestal, utilizatorul trebuie sa fie convins, convins ca a ales cea mai buna solutie, produs sau serviciu. O companie cu un marketing bine structurat poate inregistra cresteri reale de profit de pe urma unor advertoriale create cum trebuie si postate unde trebuie.

Principalul e ca un advertorial trebuie sa aiba o tema bine definita, un public targetat corespunzator si o influenta vizibila in media.

 

 

Acest articol a fost publicat în Informatii Advertoriale. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *