Ce este Google Analytics

Daca v-ati deschis un blog probabil va intereseaza si monitorizarea acestuia. In fond nimeni nu scrie online daca nu vrea public. Google analytics este unul dintre cele mai puternice instrumente care-ti pot monitoriza traficul online in timp real.

Partea buna e ca vei si primi sugestii. E important sa fii prieten cu analytics pentru a sti cum sa-ti cresti numarul de vizitatori sis a te apreciezi pe tine la adevarata valoare.  De asemenea google iti monitorizeaza si perioadele forte in care primesti cei mai multi vizitatori, linkurile celor care-ti trimit vizitatori si e strans legat si de giveaway-urile de pe facebook.

Pentru a creea un cont de google analytics e important sa te inregistrezi.

Ce este Google Analytics

Pentru varianta in engleza iti poti crea contul aici: www.google.com/analytics/

Pentru varianta in romana iti poti crea contul aici: www.google.com/intl/ro/analytics/

Dupa iti adaugi frumos domeniul care-ti apartine cu numele site-ului, adresa url si numele contului. Dupa ce ai trecut de acest pas ti se va oferi un id pe care e important sa-l copii pentru a-l putea insera in casuta corespunzatoare acestuia de pe site.

Acum ca ce-a fost mai usor a trecut incepe analiza. Vei putea observa ca domeniul a fost inregistrat si ca incep sa functioneze statisticile in timp real. Ulterior singura ta grija va fi cum sa-ti cresti traficul si sa tii cont de sugestiile celor de la google analytics.

Acest articol a fost publicat în Informatii Blogger. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *